Segmen : Aku dan Blog - UbaidullahJaafar

Thursday, 27 December 2012

Segmen : Aku dan Blog





Nama saya Mohammad Ubaidullah Bin Mohd Jaafar . 21. Full time student. Dan tegeraknya hati nak join & buat segment ni sementara 'take 5 to rest' daripada ulangkaji untuk menghadapi final exam minggu depan .Doakan yeaa (Y) Tension kalau memanjang nak study je ,, huehuehe.. Sekarang nii study kat Universiti Tun Hussein Onn amek course ISM kejuruteraan elektrik kuasa baru semester satu.
Orang Parit Jawa, Muar, Johor.. tak beberapa fasih berjawarisme. Sebelum ni study kat Politeknik Merlimau, Melaka ,, Dip electrical engineering ,, Pernah bersekolah di SMT Muar Johor (skrg bakal jadi Kolej Vokasional Muar ).

Saya masih lagi baru & kekok & macam blurr dalam dunia ber blog ini . So tak pandai sangat la nak attract orang hanya dengan penulisan .Maaf atas kelemahan itu, Insyaallah saya akan perbaikinya dari masa ke semasa ,,Mungkin dah lama tinggalkan SPM karangan BM kot ,, hehehehe. Segala tunjuk ajar dari pakar-II berpengalaman itu sangat diperlukan dan dihargai =)


Kenapa Berblog ?? Mula tertarik sejak jadi student Politeknik Merlimau lagi. pada tahun 2010 ke 2011 lebih kurang la. Malangnya tangguh demi tangguh, alasan tak bersedia untuk publish post sampai lah ke 2 tahun berikutnya. berblog ni tak sama macam kat FB & Twitter & MS (masa tahun 2009-2010 ramai lg yg guna myspace) kan . Rintisan daripada itu, timbul minat yang berkobar-II dalam diri untuk menceburkan diri ke dalam dunia blog. Masa itu tiada support dari kawan-II lagi. Mencari-II bermacam-II tutorial yang ada kat pasaran, tetapi akhirnya jumpa tutorial yang lebih mudah & Percuma dari blogger-II sendiri, SYUKUR Alhamdulillah akhirnya, segala impian dan harapan untuk mencuba sesuatu yang baru & kawan baru & silaturrahim baru Akhirnya dapat lah belajar asas membuat & etika berblogging.

Berbanyak terima kasih to blogger-II yang bersusah payah membuat & menyediakan tutorial untuk diguna pakai oleh newbie-II macam saya ini terutamanya kepada amalinalee, faqihahhusni dan semua blogger-II yang terlibat =)






Terima Kasih membaca =)

10 comments

Post a Comment
 
This blog was own by me & copyright 2012 Ubaidullah Jaafar . All Right Reserved To Me.