Selamat Menjalani Ibadah Qurban - UbaidullahJaafar

Monday, 14 October 2013

Selamat Menjalani Ibadah Qurban

Assalamualaikum, sekian lamanya saya menyepi. Mungkin disini jodoh kita kembali lagi. Rindu dengan sahabat-II ku, lagi rindu dengan ibu bapa ku. Ibu ku dah siapkan lauk rendang dan ketupat buat aku. Terima kasih ibu, sangat menyambut kepulangan saya di kampung. 

Saya faham, ada juga sahabat-II yang sedih tidak dapat beraya bersama keluarga, Apatah lagi, baju raya pula tertinggal di kampung. Suasana hiba mula menyelubungi diri bila tak dapat pulang kerana urusan di universiti tak pernah membenarkan. Itu mereka. Tapi Daku. Alhamdulillah allah membenarkan daku untuk pulang melihat ibu bapa tercinta. Segala kerja dapat jua ku siapkan. Jarak rumah pula tidak terlalu membebankan, hanya dicelahan langkah gergasi sahaja.

Saat daku mulai matang tentang kehidupan, saat itu, daku terfikitkan masa depan, ibu bapa ku yang masih disini menantiku pulang dengan membawa kejayaan. Sebentuk kejayaan juga yang berupa cahaya keimanan.

Wahai Ibu bapaku, terima kasih, tiada lagi yang sanggup membantuku dalam apa jua masalah. Selamat Hari Raya Qurban. Nantikan ku pulang sebentar nanti. 

SELAMAT MENJALANI IBADAH QURBAN

Ubaidullah Jaafar.


Terima Kasih membaca =)

 
This blog was own by me & copyright 2012 Ubaidullah Jaafar . All Right Reserved To Me.